2018. május 5., szombat

Kéksajtos, fügelekváros keksz


Eljött végre a hosszú kerti beszélgetések ideje. Az olyanoké, amik még világosban kezdődnek, de közben besötétedik, fel kell venni egy vékony pulcsit, gyertyát kell gyújtani, kinyitni még egy üveg bort, elrágcsálni mellé pár falatot. Az efféle alkamakra való ez a kis keksz, sós is, édes is.

Recept:

  • 140 g liszt
  • 113 g szobajőmérsékletű vaj
  • 113 g kékpenészes sajt 
  • fél teáskanál só
  • fügelekvár
  • kakukkfű a díszítéshez
A lisztet, a vajat, a sajtot és a sót összedolgozzuk. Amint összeáll a tészta folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 4-5 centi átmérőjű kiszúró formával korongokra szaggatjuk.
A korongok közepére ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk, ide helyezzük a körül-belül fél teáskanál sűrű fügelekvárt (én most Bonne Maman márkájút használtam).
13-15 percig sütjük, amíg a tészta halvány rózsaszínű lesz.
Megvárjuk, míg kihűl, tálcára szedjük, friss (ha van citromillatú) kakukkfű levelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...