2013. október 10., csütörtök

Virtuális babaköszöntő - Céklás-paszternákos latkesz


A februári alkalomhoz hasonlóan ismét a világhálón keresztül küldünk komatálat a most elsősorban kisbabájukat tápláló gasztroblogger kismamáknak. Az immár kétgyermekes anyukának, a Dublin felett az ég című blog írójának, a Katucikonyha újdonsült kismamájának, és Zizinek egy vasgyúró kisfiú édesanyjának.
A képzeletbeli bőség- és köszöntő kosárba sokféle étel kerülhet, én megpróbáltam olyat főzni, ami egészséges, tápláló és viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthetik az időhiánnyal küzdő anyukák is, illetve az őket remélhetőleg valóságosan is segítő nagymamák, férjek, barátok. Az alábbi latkesz a krumplin kívül paszternákot és céklát tartalmaz, liszt helyett pedig kukoricakeményítőt. Ha forró olajban rövid ideig sütjük, a zöldségek megőrzik friss ízüket, ropogós, könnyed lepénykéket kapunk, amit főzelékek feltétjeként, salátákhoz, vagy tejföllel, joghurttal magában is fogyaszthatunk.
Sok boldogságot és egészséget kívánok mindannyiótoknak magam és bloggertársaim nevében:
http://www.colorsinthekitchen.com/2013/10/virtualis-babalatogato-citromos.html
http://selectfood.hu/post/63679023286/virtualis-babakoszonto-2-vegetarianus-oszies-sos
http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.co.uk/2013/10/sutotokkremes-kosarkak-virtualis.html
http://imbisz.blogspot.co.uk/2013/10/virtualis-babakoszonto-ii-avagy-levest.html
http://ildinyo.blogspot.co.uk/2013/10/virtualis-babakoszonto-es-amit-en-hozok.html#.Ulj-0NK8CJs
http://vaniliaakonyhaban.blogspot.co.uk/2013/10/citromos-bazsalikomos-cukkinifozelek-2.html
http://coffeinmentes.blogspot.co.uk/2013/10/virtualis-babakoszonto-csokis-sutotokos.html

Recept:
  • 500 g krumpli
  • 300 g paszternák
  • 1 közepes cékla
  • 4 tojásfehérje
  • 2 evőkanál kukorica-, vagy burgonyakeményítő
  • 1 evőkanál felaprított snidling
  • 1 teaáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • olaj és vaj a sütéshez
A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vízzel átöblítjük, lecsöpögtetjük. Konyhai papírtörlőn megszárítjuk. A paszternákot és a céklát is meghámozzuk, lereszeljük. Keverőtálban összekeverjük az összes reszelt zöldséget, hozzáadjuk a snidlinget, a sót, borsot, tojásfehérjét és a kukorica- vagy búzakeményítőt.
Serpenyőben fele-fele arányban olajat és vajat forrósítunk, annyit, hogy fél centi vastagon legyen a serpenyő alján. A kikevert masszából evőkanállal adagoljuk és formázzuk a forró zsiradékba a lepényeket. Egy evőkanálnyi adag - egy lepény, a kanál hátuljával kicsit meg is nyomkodva, szét is terítve, hogy inkább vékonyabb, ropogósabb latkeszeket kapjunk. 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. A megsült lepényeket konyhai papírtörlőre szedjük.
Azonnal, melegen fogyasztható, de hidegen is finom. Kínálhatunk hozzá fokhagymás-sós, vagy natúr tejfölt, görög joghurtot. Friss salátával komplett ebéd, vagy vacsora.

4 megjegyzés:

Erika írta...

Köszönöm szépen Gabi, nagyon guszta és egészséges a recepted! Erika-Dublin felett az ég :-)

rakottkert írta...

Nagyon szívesen!

Katucikonyha, írta...

Nagyon szépen köszönöm én is a kedves köszöntést! Hú de jól jönne egy ilyen ebéd holnap!

rakottkert írta...

Váljék egészségedre, bármikor is kóstolod majd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...