2012. január 19., csütörtök

Hajdinalisztes palacsinta kecskesajttal, citrom chutney - val - Galettes de sarrasin


Bretagne híres palacsintája, aminek különleges ízét és ropogósságát a hajdinaliszt (a hajdina franciául sarrasin) adja. Tipikus hétköznapi gyors étel. Hagyományosan vajjal, tojással,  sonkával töltik. Érdemes megnézni ezt a videót, a hihetetlen rutin és egyszerűség elbűvölő!
Ha valamilyen véletlen folytán nincs otthon (Meyer) citromból készült chutney, ezekből az egyszerű hozzávalókból is finom és könnyű fogást készíthetünk bármelyik napszakban.
A citrom chutney-s töltelék kevés chilivel, kecskesajttal eltér ugyan a hagyományoktól, mégis rendkívül jól harmonizál a diós ízű, ropogós hajdinás tésztával, én elég sokat meg tudtam volna enni belőle, ha nem kellett volna hagynom másoknak.



Recept:
  • 75 g hajdinaliszt
  • 50 g finomliszt
  • fél kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz, vagy szódavíz
Töltelék: sült citromos chutney, kecske camembert, friss chili paprika
Összekeverjük a kétféle lisztet és a sót. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet és a vizet, kézi habverővel simára keverjük. Lefedve néhány órára, vagy egy éjszakára félretesszük.
Serpenyőben kevés olajon vékony palacsintákat sütünk úgy, hogy amikor megfordítjuk, megkenjük egy teáskanál citrom chutney-val, lágy kecskesajtot morzsolunk rá, vékonyra karikázott friss chilivel megszórjuk.  Amikor a sajt megolvadt és a palacsinta alja is megpirult, négyszögbe hajtogatjuk a tésztát.
Tányérra csúsztatjuk, frissen őrölt borssal és snidlinggel díszítjük.

Egy másik finom változat Chili és Vaníliánál.

Bea, köszi a fotókat!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...