2011. augusztus 4., csütörtök

Marinált padlizsán, cukkini


A marinálás előnyeiről már írtam, ezt továbbra is csak alátámasztani tudom. Egyszeri munkával több napra való csemegét gyárthatunk, amire aztán rájárhatunk reggel, délben, este. Nem kell mellé más, csak néhány szelet pirított bagett.
Én most egy alig fűszerezett változatot készítettem, de tehetünk az ecetbe pl. fokhagymát, csípős paprikát, rozmaringot, kakukkfüvet is.
Recept:
  • 2 padlizsán
  • 1 cukkini
  • sütéshez olívaolaj
  • 1-1,5 dl fehérborecet
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só, bors
  • néhány levél friss bazsalikom
A padlizsánokat egy centis karikákra vágjuk, besózzuk, mély tálba tesszük, fél órát állni hagyjuk. Azután leöblítjük, konyhai papírtörlőn megszárítjuk. A cukkinit is felkarikázzuk.
Ha van grillserpenyőnk abban, ha nincs, sima serpenyőben kevés olajon nagy lángon mindkét oldalukon megsütjük őket, tálba tesszük.
Ráöntjük az olajjal, sóval, borssal és ha használunk, a fűszerekkel elkevert ecetet. Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket is.
Lefedjük, fogyasztás előtt két napig érleljük.
Borozáshoz kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...