2011. július 24., vasárnap

Fordított pavlova mézes barackkal

 Indítékaim ennek a desszertnek az elkészítéséhez a következők voltak: a sárgabarack, ami a lekvárból kimaradt. A tojásfehérje, ami a múltkori kalácssütésből megmaradt. A rossz idő, ami meg valahogy itt maradt.

Recept:
  • 1/2 kg magozott sárgabarack
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 2 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál narancslikőr (elhagyható)
  • 2 tojásfahérje
  • 80 g porcukor
  • 1 kávéskanál kukricakeményítő
  • 1 kávéskanál fehérborecet
  • vágott mandula a tetejére
Először megsütjük a sárgabarackot. A felezett gyümölcsöt egy rétegben tűzálló tálba rendezzük, a mézben elkeverjük a vanília magjait, megcsurgatjuk vele a barackokat. Ha használunk, rálocsoljuk a likőrt is. 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a barack kissé barnulni kezd, a kicsurgott lé pedig sűrűsödni. Kb. 15 perc.
A sütő hőmérsékletét 170 fokra állítjuk.
A kisült barackokat a lével együtt kis tálkákba adagoljuk, amit előtte vékonyan kivajaztunk.5-6 tálkára lesz szükség.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. A borecetet és a kukoricakeményítőt egy kis pohárban összekeverjük, ezt is a habhoz adjuk.
A habot a barackos alapra kanalazzuk, formázzuk. Megszórjuk a vágott mandulával.
A sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a hab enyhe színt kap.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...