2011. június 23., csütörtök

Koktélparadicsomos, fokhagymás, bazsalikomos tészta


Nemrég találtam ezt a receptet és azt hiszem, ezen a nyáron sokszor elkészül majd. Hihetetlenül egyszerű és nagyon üdítő íze van. Főzni csak a tésztát kell hozzá, tehát forró nyári napokra kitűnő. A többi hozzávalóról azt mondanám, hogy egyszerű salátaöntetben érlelt paradicsom és fokhagyma. A forró tészta magába szívja a finom ízeket, az apró paradicsomokat pedig éppen csak megfonnyasztja.

Recept:
  • 500 g durumlisztes tészta ( orcchiette, vagy fusilli )
  • 450 g érett, édes koktélparadicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 15-20 levél bazsalikom
  • 180ml extraszűz olívolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet, vagy világos balzsamecet
  • só, bors
A paradicsomokat vágjuk félbe, tegyük egy mély tálba. Szórjuk rá a megpucolt, apróra vágott fokhagymát. A bazsalikomlevelekből néhányat tegyünk félre, a többit aprítsuk fel,, szintén adjuk a paradicsomhoz. Öntsük rá az olajat és az ecetet, sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze.
Egy nagy lábasban tegyük föl a vizet, amikor lobogva forr, sózzuk, beletesszük a tésztát. Időnként megkeverve roppanósra főzzük, leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Még forrón hozzákeverjük a félretett, marinált paradicsomot. Alaposan átforgatjuk, ha szükséges még sózzuk. Bazsalikomlevelekkel díszítve azonnal tálaljuk. Adhatunk hozzá friss parmezánforgácsokat.
Kihűlve tésztasalátaként fogyasztható, de akkor hűlés közben időnként keverjük meg.

Angela Hartnett receptje alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...