2011. június 17., péntek

Bazsalikomos fokhagymás fetasajt


Lila fokhagymát kaptam a piacon, de sajnos csak a külső burka volt színes, belül ugyanolyan fehér, mint a többi. Sebaj, az íze a lényeg és az új fokhagymában az a jó, hogy van már ereje, de az állaga mégis más, mint az öregebbé: lédús, ropogós. Ezért szeretem ilyenkor szeletelni, vagy nagyobb darabokra vágni és úgy tenni salátához, tésztához, aztán ráharapni a szinte diós ízű fokhagymára. A krémes fetasajtnak különösen jó ellenpont.

Recept: 25 dkg fetasajtot kockákra vágunk, tálba tesszük. Hozzáadunk 4 gerezd felszeletelt fokhagymát, egy kis csokor nagyobb darabokra tépett bazsalikomlevelet, 10-12 darab félbe vágott koktélparadicsomot. Bőven meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal.
Jót tesz neki, ha érlelődik a hűtőben, mielőtt nekiállnánk friss kenyérrel, pitával tunkolni az ízes olajat és falatozni hozzá a sós sajtot.






Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...